Iedereen een boom

Aankomende winter worden weer boomdeeldagen georganiseerd. Vanaf 12 juni tot 24 juli kunt u hiervoor een aanvraag indienen. Dit jaar zijn er 20 gemeenten die meedoen! Per gemeente is een beperkt budget beschikbaar en worden aanvragen op volgorde van binnenkomst beoordeelt.

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en deze deelnemende gemeenten en regio’s delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen een vergoeding 25% van de totale kosten (eigen bijdrage tussen €37,50 en €250,-). De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van één van deze gemeenten, met een plek voor bomen en/of bosplantsoen in een klein landschapselement op het erf dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.

Dit jaar doen Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en de regio Noord Oost Twente ( gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen) mee aan de boomdeeldagen. 

De boomdeeldagen vinden plaats op drie zaterdagen in de winter van 2023/2024: 

  • Zaterdag 18 november in Hardenberg, Raalte & Olst-Wijhe, Hellendoorn, Wierden en Haaksbergen.
  • Zaterdag 16 december in Dalfsen & Ommen, Noord Oost Twente, Enschede, Rijssen-Holten en Hof van Twente.
  • Zaterdag 20 januari in Steenwijkerland, Zwartewaterland, Deventer, Almelo en Borne.

Via dit aanvraagformulier kunt u plantmateriaal aanvragen en de voorwaarden bekijken.

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen